Fræna VGS > Nyheter > Noen smarte råd til skolestart

Noen smarte råd til skolestart

Her kommer informasjon og tips til ting du bør tenke på eller ha oversikt over ved skolestart:

sjekkliste

Utstyrstipend:

Alle elever med ungdomsrett har krav på utstyrsstipend, dette må søkes selv igjennom Lånekassen sine sider.

Skoleskap:

Alle skoleskapene står i andre etasje i hovedbygningen. Ordningen er slik at du må registrere skapet du ønsker hos bibliotekaren. Etter du har gjort dette er det viktig at du gjør to ting:

A) at du har en hengelås på skapet.

B) at du henger en lapp med navn og skoleår du går her.

Når det nærmer seg sommerferie bør du sjekke om du fremdeles ønsker det samme skapet eller om du vil bytte til et annet, dette må gjøres hos bibliotekaren. Skap som ikke har blitt fornyet eller registrert for et nytt skoleår vil bli rensket og gjort klart for nye elever.

Skolebøker:

Skolebøker vil bli utlevert fra og med første skoledag så vi ber om at elevene tar med seg skolesekk (eller ordner seg skap) slik at de kan motta og oppbevare bøkene trygt (hjemme eller i skap, IKKE KLASSEROM). Alle skolebøker skal det skrives navn i og vi oppfordrer til å sette bind på bøkene da vi merker at elevene noen ganger blander sine bøker med klassekamerater, og det skaper unødvendig surr ved innlevering senere. Alle elever har rett på et sett med lærebøker gratis forutsett at de leveres ved skoleslutt uten skader (se utlånsreglementet). Etter siste skoledag sendes det direkte regning, da er det for sent å levere (dette fordi vi må bestille nye bøker for neste skoleår).

Hybelstudenter:

Vi vil ha et møte for hybelstudentene den første skoleuken. Slike møter vil bli holdt sporadisk utover året for å skape samhold og tilhørighet for elever som bor langt borte fra foreldre.  Kontoret er behjelpelig med anskaffelse av hybler om dette har vært en utfordring.

Fraværsgrensen, spørsmål og svar:

Samtykkeskjema:

Vi ønsker en bred kommunikasjon med både elever og foresatte hjemme og ønsker at alle elever gir samtykke til at skolen kan gi og få informasjon til/fra foresatte, også etter at du har fylt 18 år. Vennligst fyll ut skjema ved skolestart.

Da gjenstår det bare å si vell møtt!