Fræna VGS > Nyheter > Konsekvens av en eventuell busstreik fra mandag 28.9.:

Konsekvens av en eventuell busstreik fra mandag 28.9.:

Dersom det blir opptrapping av busstreiken fra og med lørdag 26.9., vil følgende ruter bli rammet og innstilt helt fra mandag morgen den 28.9.:

• 240 Midsund-Molde
  • 241 Midsund-Heggdal-Solholmen
  • 510 Averøy-Eide-Molde
  • 531 Molde-Jendem-Malmeskiftet
  • 532 Elnesvågen-Molde
  • 533 Elnesvågen-Bud
  • 511 Elnesvågen - Eide
  • 534 Elnesvågen-Farstad
  • 542 Elnesvågen-Hauglia
  • 561 Aukra

Skoleruter i disse kommunene blir også helt innstilt.

• Hustadvika
  • Aukra
  • Gamle Midsund i Molde kommune

Tilrettelagt skoleskyss vil ikke bli berørt av en eventuell streik. Denne skyssen vil bli utført som normalt. Elevene på Alternativ opplæring får egen informasjon fra avd.leder om konsekvensene.

Konsekvensene av dette er at ingen elever med ordinær skyssrett ved vår skole kan reise med buss til og fra skolen dersom streiken trappes opp. Det betyr at et flertall av elever i alle klasser blir berørt av dette. Konklusjonen er derfor at alle elever vil komme til å få digital fjernundervisning til heimen via Teams så lenge streiken varer. Det er derfor viktig at alle elever tar med seg nødvendig utstyr heim i dag, fredag 25.9., slik at de kan følge undervisninga heimefra.

• De finner undervisningsplanene for alle fag i Teams>Elever og ansatte>Planer> Klasse> Fagmappe
  • Dersom de ikke er i stand til å følge opplæringen, må de ta kontakt med kontaktlærer i løpet av første fraværsdag.
  • Eleven må:
    • følge timeplanen
    • følge med og holde seg oppdatert på hva som skal skje gjennom Teams
    • svare på meldinger fra lærere og ev. andre
    • ta kontakt med faglærer dersom de trenger hjelp til noe vedrørende opplæringen i det aktuelle faget.
    • Kontaktlæreren har fremdeles et ekstra ansvar for elevene. Ta kontakt med kontaktlæreren dersom det skulle være noe annet de lurer på eller trenger hjelp til.

Streik er et lovlig virkemiddel i arbeidslivet i Norge. Dessverre rammer streik ofte en uskyldig tredjepart. Denne gangen kan det bli elevene våre. Vi får bare håpe at dette ikke trekker ut i tid. Følg med i media i helgen om hvordan arbeidskonflikten utvikler seg.

Rektor.