Fræna VGS > Nyheter > Fræna-elever er fylkesmestere i norgesmesterskapet for yrkesfag

Fræna-elever er fylkesmestere i norgesmesterskapet for yrkesfag

Fræna-elever er fylkesmestere i norgesmesterskapet for yrkesfag, nå har de kvalifisert seg til finalen for Skole-NM i april.

Thomas med pokalen for fylkesmesterskapet

NHO, LO, KS, Utdanningsdirektoratet og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner arrangerer hvert år et norgesmesterskap i yrkesfag (Skole-NM) for å motivere yrkesfagelevene og høyne statusen, interessen og kvaliteten til norsk yrkesfagutdanning. Yrkeskonkurranser er et viktig virkemiddel i så måte.
Det er rekordstor deltakelse i Skole-NM 2019. Over 360 deltakere fra hele landet er påmeldt. De vil konkurrere i 34 forskjellige yrkesfag. Skole-NM 2019 arrangeres på 12 videregående skoler i 9 fylker i landet.
Vår skole deltok i fylkeskvalifiseringen til Skole-NM i to ulike yrkesfag: Restaurant og matfag (RM) og Teknikk og industriell produksjon (TIP) og våre elever vant fylkesfinalen i begge yrkesfagene.

Det var Johanna Kristin Myrvoll som ble fylkesmester i Restaurant og matfag (kokkefaget) fra klasse 2RM og Thomas Lindseth Male som ble fylkesmester i Teknikk og industriell produksjon (manuell maskinering) fra klasse 2 YSK. Vår skole tar dermed vandrepokalen i Møre og Romsdal dette året.
Nå har de kvalifisert seg for finalen i Skole-NM som går av stabelen på Greveskogen vgs i Vestfold 1. og 2. april (kokkefaget) og på Glemmen vgs (manuell maskinering) i Østfold 10. og 11. april.
Vi gratulerer!