Fræna VGS > Nyheter > Bella Italia - 3ST1 på studietur

Bella Italia - 3ST1 på studietur

Elever og lærere i 3ST1 besøkte i september Italia. På programmet stod Roma, Firenze og Pisa med sine verdensberømte severdigheter.  Busstur og besøk på vingård i Toscana var også en del av opplegget.

1

3 ST 1 har nå gjennomført det siste store internasjonale prosjektet ved Fræna videregående skole. Turen gikk til vakre Italia.

Roma – den evige stad

I løpet av oppholdet fikk elever og lærere oppleve Colosseum, Forum Romanum, Vatikanstaten, Peterskirken, Spansketrappa, Panteon m.m. Programmet var fullspekket av historie, arkitektur, kunst og religion. I tillegg til faglig påfyll, var det naturligvis også plass for sosialt samvær. På vakre «piazzaer» finner man nydelige fontener, god mat og et yrende folkeliv. Og i Via Condotti ligger eksklusive butikker på rekke og rad.

colosseum
colosseum2

Firenze – Italias vakreste by

Etter fem lærerike dager i Roma, gikk turen til Toscana.  Regionhovedstaden, Firenze, har flere severdigheter per kvadratmeter enn noen annen by. I byens historiske sentrum finnes bygninger og skulpturer av bl.a. Michelangelo og Boticelli. Byen regnes som renessansens vugge. Et besøk i domkirkens kuppel ga en fantastisk utsikt over hele Firenze.  For å komme opp dit, måtte besøkende klatre 464 trappetrinn.

firenze2

Toscana – bølgende åser og gamle vingårder

Toscana er kjent for sitt vakre landskap og sine tradisjonelle vingårder. Chianti er et av de mest kjente områdene.   Omvisning, mat og smaksprøver ga et lite innblikk hva folk lever av.  Gårdsturisme, vin- og olivenproduksjon er viktige næringsveier.

Det skjeve tårn i Pisa.

Turen til Pisa gikk med tog fra Firenze.  Å få se det skjeve tårnet var målet med dagsutflukten. Elevene lot ikke det verdensberømte fotomotivet gå fra seg.

roma4

I løpet av tiden ved Fræna videregående skole, har elevene på 3ST- internasjonal vært i Sverige, Polen, Tyskland og Italia. Et løp med undervisning, utenlandsreiser og utvekslingsprosjekt har gitt interkulturell kompetanse. Turen til Italia blir nok et minne for livet, og en nyttig erfaring å ta med seg videre.

Italia 2