Fræna VGS > Nyheter

Lærebøker skoleåret 2008-2009

Det har vært en del uklarheter om kjøp, utlån eller stipend når det gjelder lærebøkene til neste år. Her er svaret...

Elementhytte til Tustna

1BA (byggfag vg1) tok på seg å bygge ei elementhytte på ca 25m2. Siden den skulle stå på Tustna, var det enklest å bygge den i elementer i skolens nye hall.

BFH sparebank med 125 års jubileum

Lørdag 24. mai markerte BFH sparebank sine 125 år. Elevene og lærerne ved restaurant-og matfag sto for maten: Grillmat til 486 mennesker i Elnesvågen sentrum!

Aktivitetstur til Bjørnsund

Elevene i naturbruk vg1 og programfaget idrett (studiespesialisering) var på Bjørnsundtur i mai.

Restaurant- og matfag i full jobb i pinsen

Fredag 9. og søndag 11. mai (2. pinsedag), hadde lærere og elever ved Restaurant- og matfag fulle arbeidsdager og vel så det.

Lærere på studietur til Belfast og Dublin.

11 lærere dro i månedsskiftet april/mai på en ukes studietur til Belfast i Nord-Irland og Dublin i Irland.

Verdens største undervisningstime - til Guiness Rekordbok?

1ST3 og 3AP3/TF er med på å slå en verdensrekord.
En verdensomspennende aksjon kalt ”Global Campaign for Education” (GCE) gikk av stabelen onsdag 23. april. Aksjonen gikk ut på å fremme krav om alles rett til utdanning og at kravet om at all form for utestenging fra utdanningssystemet må unngås.

Helse- og sosialfag: kosthold også en del av opplæringa.

Riktig ernæring er som kjent viktig for helsa. På helse- og sosialfag, vg1, brukes kjøkkenet som Restaurant- og matfag disponerer.

Kunnskapsløftet og nye eksamensformer

Alle yrkesfaglige utdanningsprogram har nå fått en tverrfaglig praktisk eksamen i 2. klasse (vg2). Elevene på byggteknikk (BA vg2) gennomførte en "prøveeksamen" i april.

Innvielse av den nye bygghallen ved Fræna vgs

Fredag 11. april var alle som har vært involvert i å få den nye bygghallen reist, invitert til omvisning og åpning. Et flott samarbeid mellom kommune, fylke og skole der Fræna kommune eier en hall som Fræna vgs får leie.