Fræna VGS > Nyheter

Verdens største undervisningstime - til Guiness Rekordbok?

1ST3 og 3AP3/TF er med på å slå en verdensrekord.
En verdensomspennende aksjon kalt ”Global Campaign for Education” (GCE) gikk av stabelen onsdag 23. april. Aksjonen gikk ut på å fremme krav om alles rett til utdanning og at kravet om at all form for utestenging fra utdanningssystemet må unngås.

Les meir

Helse- og sosialfag: kosthold også en del av opplæringa.

Riktig ernæring er som kjent viktig for helsa. På helse- og sosialfag, vg1, brukes kjøkkenet som Restaurant- og matfag disponerer.

Kunnskapsløftet og nye eksamensformer

Alle yrkesfaglige utdanningsprogram har nå fått en tverrfaglig praktisk eksamen i 2. klasse (vg2). Elevene på byggteknikk (BA vg2) gennomførte en "prøveeksamen" i april.

Les meir

Innvielse av den nye bygghallen ved Fræna vgs

Fredag 11. april var alle som har vært involvert i å få den nye bygghallen reist, invitert til omvisning og åpning. Et flott samarbeid mellom kommune, fylke og skole der Fræna kommune eier en hall som Fræna vgs får leie.

Klassetur til Tunisia

Klasse 2ST1/2 ved Fræna videregående, reiste 22. februar på en ukes skoletur til Tunisia. Der fulgte vi et opplegg som har blitt gjennomført av klasser ved Fræna videregående tidligere.

FNs klimakomité i Fræna.

Ungdommane tok utfordringa og spelte dei ulike medlemslanda i FN sin klimakomité då denne sette global oppvarming på dagsorden i møte sitt, for dagen lagt til Kommunestyresalen i Elnesvågen.

Les meir

1. klasse studiespesialisering, internasjonal klasse (1ST1/2): 10000 kroner rikere....

Radio 1FM arrangerte "klassefest" på Roseby ( - kjøpesenter, Molde - )
fredag 14 .mars. Og hvem vant festen?

Les meir

Sjørøverfest og sunt kosthold.

HS vg2, barne- og ungdomsarbeider, gjennomførte et vellykket arrangement for 5 åringene fra Haugtussa Barnehage like før påske.

Les meir

Norsk skole- ein kommentar frå praksisfeltet.

Rektor Arne Stavik om dagens skoledebatt:
Alle har ei meining om skolen. Og det er ikkje rart. Vi har alle vore, eller vi er, elevar. Statsminister Jens Stoltenberg og Stein Erik Hagen har som dei fleste av oss, anten hatt, eller har barn som går i skolen.

Prosjekt i matematikk.

Elever ved studieforberedende fag på vg1 har brukt ei uke til prosjektarbeid i matematisk modellering.