Fræna VGS > Forsiden > Velkommen til Fræna vidaregåande skole

Velkommen til Fræna vidaregåande skole

Fræna vgs skal stå for kunnskap og trivsel i et miljø prega av kvalitet og likeverd.

Ca. 400 elever går på skolen som ligger vakkert til på Romsdalskysten.

Fræna vgs tilbyr et bredt spekter av utdanningstilbud og skolen er i stadig endring med nye og spennende opplæringstilbud.

Vi er opptatt av at læring skal skje på ulike læringsarenaer. Derfor satser vi på gode verkstedlokaler bl.a. i den store Bygghallen, tidligere «Toppen» restaurant i sentrum og den flotte undervisningsbåten vår «TIRO» der vi leier brygge på Harøysundet. Vi er like opptatt av utplassering i det lokale næringslivet og bedriftsbesøk for flest mulig av yrkesfagklassene våre i løpet av skoletida. Allerede på VG1 tar vi med elevene på mange bedriftsbesøk, men også på en del utplassering. På VG2 har vi et bredt og godt samarbeid med mange bedrifter i ulike bransjer om å la elevene være utplassert i inntil 6 uker i ulike bolker. Dette gjelder både i byggfag, arbeidsmaskiner, kjemiprosess, fiske og fangst, akvakultur, kokk og servitør, barne- og ungdomsarbeider og helsefagarbeider.

YSK-ordninga kombinerer det beste fra både teori og praksis ved at elevene får fordypning i matematikk og fysikk i tillegg til å være utplassert i bedrifter annenhver uke i 4 år og dermed kunne både få spesiell studiekompetanse i realfag og fagbrev i tømrerfaget eller ulike fagbrev som bygger på VG2 industriteknologi.

Det er også verdt å minne om at vi har en klasse ved skolen som ikke bare er unik i fylket, men som det til og med er få av i landet. Dette gjelder 3AR som tar VG3 gjennom opplæring i bedrift. Disse elevene tar fagbrev i anleggsmaskinmekanikerfaget ved å være utplassert 3 dager pr. uke i bedrift og 2 dager pr. uke på skole.

Vi har utvikla et bredt samarbeid med næringsliv og det offentlige om opplæringa i mange fagområder og skolen har bred og solid kompetanse i personalet - i alle aldre:)

Oversikt utdanningstilbud ved Fræna vgs på vilbli.no.

beliggenhet1_medium

Skoledagen: