Fræna VGS > Elevtjenester > Rådgivertjenesten

Rådgivertjenesten

Rådgiverne finner du i 1. etasje på rådgiverkontorene. Skolens rådgivere har kontortid hver skoledag, se oppslag utenfor rådgivningskontoret. Rådgiverne er til elevenes hjelp i alle sammenhenger hvor det ikke er naturlig å gå til andre ansatte ved skolen.

Rådgiverne står til din disposisjon for karrièreveiledning og sosialpedagogisk rådgivning. Husk at det ofte er en hjelp bare å snakke med noen. Rådgiverne har taushetsplikt.

Fræna Vidaregåande Skole er en dysleksi-vennlig skole. Inger Kristin Kristiansen er den som har ansvar for support for hjelpeprogrammene Lingdys/lingpilot. Skolen hjelper elever med å søke om hjelpemidler, installere dem og gir opplæring i bruk av dem. Vi legger til rette for at alle skal kunne gjennomføre sine studier på lik fot med alle.

Oppfølgingstjenesten(OT) har kontor ved skolen, Hans Isachsen. Han er OT-rådgiver for Fræna og Eide.

Du finner en egen side med informasjon om utdanning på skolens hjemmeside, under menypunktene "Videre utdanning" og "Kompetansekrav høyskoler og universitet". Der kan du finne mye nyttig, blant annet linker til høyskoler og universitet og til interessetester.

Våre rådgivere er Inger-Kristin Kristiansen og Hans S. Isachsen. Hvis det er noe du lurer på, så er det bare å ta en tur innom kontoret.

Rådgivernes viktigste arbeidsoppgaver er:

•  å hjelpe elevene med valg av fag og kombinasjoner i samarbeid med studieinspektør.
  •  å gi yrkesorientering og informere om studietilbud etter videregående skole. Brosjyrer og søknadsskjema til universiteter og høyskoler kan du få på rådgivningskontoret.
  •  å gi råd om framgangsmåte dersom du ønsker å studere i utlandet. Ta i tilfelle kontakt allerede høsten året før studiestart.
  •  å hjelpe dersom du får problemer med skolegang om årsaken er sykdom, fravær eller andre årsaker.
  •  å samarbeide med det eksterne hjelpeapparatet og formidle kontakt dersom du ønsker hjelp av lege, psykolog, spesialpedagog eller andre fagpersoner.
profilbilde ingerkristinkristiansen
profilbilde hansisachsen
profilbilde unnstølen
Inger-Kristin Kristiansen Hans S. Isachsen Unn Stølen (sosiallærer)