Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fræna VGS > Elevtjenester > Helse og HMS

Helse og HMS

Skolehelsetjenesten ved Fræna vgs er et tilbud til alle elever ved skolen. 

 

Helsesykepleierne Kirsti Aarseth Meland og Madeleine Hestad Gjetøy er tilstede tirsdag til fredag fra kl. 08.00 – 15.00.  

For timereservering kan du enten droppe innom og se om det er en ledig time på lista eller du kan sende en melding og avtale time på telefon: 

 

Kirsti Aarseth Meland 46820217 

Madeleine Hestad Gjetøy97156678 

 

Lege er tilstede ETTER lunsj hver onsdag fra 1215 til 1500. 

 

Legene som er tilknyttet skolehelsetjenesten er Øyvind Drejer Haldorsen og aktuell turnuslege. Hos lege kan du enten droppe innom og se etter ledig time eller bestille via helsesykepleier. 

 

Det er ingen rutinekontroller ved skolehelsetjenesten i videregående, men du kan ta kontakt og spørre om alt som har med helse og trivsel å gjøre. Noen ganger holder det kanskje med ên samtale for å sortere litt de tankene/vansker du står i, mens andre ganger kan man ha behov for flere samtaler. Vi henviser også videre ved behov. Tilbudet er gratis og både helsesykepleier og lege har taushetsplikt. 

 

Noen elever tar kontakt med spørsmål om spisevansker, rusproblemer, depresjon/angst eller sorg, og noen har vært utsatt for overgrep og vold. Enkelte vil prate om vanskelige hjemmeforhold og konsentrasjonsvansker, mens andre har fysiske plager som magesmerter, hodepine etc. Andre igjen har spørsmål om samliv, seksualitet, prevensjon og seksuelt overførbare sykdommer. Hos oss kan du sjekke deg for kjønnssykdommer. Helssykepleier kan skrive ut resept på prevensjon til jenter fra 16-19 år. Helsesykepleier kan sette p-stav og hos lege kan det avtales time for innsetting av spiral. Ingen spørsmål er for store eller for små. Vi vil hjelpe deg så godt vi kan. 

   

Dokument

Trefftider for elevtjenester 2018/19
DOCX-dokument - 27,69 kB