Fræna VGS > Elevtjenester > Helse og HMS

Helse og HMS

Skolehelsetjenesten ved Fræna vgs er et tilbud til alle elever ved skolen.

Helsesøster Kirsti Aarseth Meland er tilstede hver mandag og onsdag fra 0800 til 1500, samt annenhver torsdag i oddetallsuker.

For timereservering kan du enten droppe innom og se om det er en ledig time på lista eller du kan sende en melding og avtale time på telefon:

Lege er tilstede ETTER lunsj hver onsdag fra 1215 til 1500.

Legene som er tilknyttet er Øyvind Drejer Haldorsen og Kaja Sandt Aksnes. Hos lege kan du enten droppe innom og se etter ledig time eller bestille via helsesøster.

Det er ingen rutinekontroller ved skolehelsetjenesten i videregående, men du kan ta kontakt og spørre om alt som har med helse og trivsel å gjøre. Noen ganger holder det kanskje med ên samtale for å sortere litt de tankene/vansker du står i, mens andre ganger kan man ha behov for flere samtaler. Vi henviser også videre ved behov. Tilbudet er gratis og både helsesøster og lege har taushetsplikt.

Noen elever tar kontakt med spørsmål om spisevansker, rusproblemer, depresjon/angst eller sorg, og noen har vært utsatt for overgrep og vold. Enkelte vil prate om vanskelige hjemmeforhold og konsentrasjonsvansker, mens andre har fysiske plager som magesmerter, hodepine etc. Andre igjen har spørsmål om samliv, seksualitet, prevensjon og seksuelt overførbare sykdommer. Hos oss kan du sjekke deg for gonore og klamydia. Helsesøster kan skrive ut resept på p-piller til jenter fra 16-19 år. Lege ved skolen setter inn p-stav. Ingen spørsmål er for store eller for små. Vi vil hjelpe deg så godt vi kan.

Elever og ansatte finner mer informasjon på skolens intranett (Fronter) under mappen "Skolehelsetjeneste".

NB: Nytt fra januar 2016

For å få litt bedre system på timereservering er det nå hengt opp et kølappsystem inne på helsesøsters kontor. Det settes av en halv time per konsultasjon, men dette kan ved behov forlenges.

Du må da gå inn på venterommet og trekke deg en lapp og møte til oppsatt tid, eller du kan som vanlig sende melding.

NAV

I tillegg er NAV tilstede for å hjelpe elever med nødvendige behov.NAV er på skolen hver torsdag kl 10-12. De bruker da legen sitt kontor på rom 101 i 1.etasje.

Trefftider for elevtjenester 2018/2019
DOCX-dokument - 27,64 kB